Om Röda Kvarn


 

Röda Kvarn är en kulturarena i Helsingborg som drivs av Folkets Hus & Parker. Den huvudsakliga verksamheten bygger på att erbjuda en filmrepertoar med högst aktuella kvalitetsfilmer från hela världen sju dagar i veckan. I repertoaren finner man även livesända visningar av operaföreställningar från Metropolitan i New York, teaterföreställningar från National Theatre i London, balettföreställningar från Bolsjojteatern i Moskva, tillsammans med mycket mer.    

Biografen är en mötesplats för diskussioner, seminarier, interaktiva möten, samarbeten med lokala filmare och festivaler. Detta gör Röda Kvarn till en häftig kulturarena- och ditt biobesök till någonting mycket mer.   

Vi har två biosalonger med 143 respektive 69 platser. De är försedda med analog 35-mm-teknik, modern digital teknik för visningar av bl.a. 3D-film, samt utrustning för att ta emot och projicera satellitsändningar i full HD. Samtliga salonger är utrustade med hörslinga för hörselskadade. 

På andra våningen finner du vår trivsamma övre foajé samt det tillhörande köket med serveringsdisk. Ett mycket lämpligt utrymme för konferenser och många andra former av arrangemang. 

Röda Kvarn invigdes 1918. Invärtes bestod salongen ursprungligen av både kolonner och stuckaturornament. På 1940-talet moderniserades biografen. Vid denna renovering tillkom de övre balkongerna i samband med att kolonnerna och stuckaturerna revs ut. År 2000 gjordes ännu en invändig renovering då biografens salong delades och omvandlades till två separata salonger.


Tillgänglighet

I anslutning till biografen finns en ingång utan trappsteg. Till vänster om huvudentrén finns en ingång och en klocka markerad med en rullstol. Använd gärna denna om du har svårt att gå i trapporna på framsidan. 
Vi har rullstolsplats i både salong 1 och 2 som går bra att boka i vår biljettkassa. Platserna på balkongen i salong 1 har begränsad tillgänglighet då ett par trappsteg leder ner till denna. För personer som har svårt att gå i trappor rekommenderar vi därför platserna på markplan i salong 1. Till övre foajén har vi en hiss. Ta gärna kontakt med personalen om du behöver använda denna. 
Hörslinga finns i båda salongerna.
Helsingborgs stads Kamratkort gäller på Röda Kvarn.


Folkets Hus & Parker
 
Röda Kvarn drivs sedan i juli 2010 av Folkets Hus & Parker (FHP) med invigning den 8 oktober 2010. Riksorganisationen Folkets Hus och Parker har över 600 medlemsföreningar knutna till sig över hela Sverige. 140 föreningar driver i någon form biografverksamhet.

Folkets Hus och Parker är ledande i övergången till digital biografutrustning i Sverige. Sedan år 2000 har man genomfört ett antal pilotprojekt. Bland annat var Folkets Hus och Parker den första digitala biografkedjan i Europa och först i världen med livesändningar från New Yorks opera Metropolitan.

Sedan några år tillbaka driver Folkets Hus och Parker själva fyra stycken biografer; Spegeln i Malmö, Roy i Göteborg, Rio i Stockholm och Röda Kvarn i Helsingborg.

Besök våra systerbiografer här:

Roy_loggaRio_LoggaSpegeln_logga