Opera: Aida

Opera: Aida


När världen står i lågor behövs kärleken som mest. Giuseppe Verdis Aida är en kärlekshistoria fylld av konflikter, fanatism och martyrskap – episk i formatet, men hela tiden nära känslorna. Vi livesänder Aida från Kungliga Operan på vår biograf.

Aida hade premiär 1871 i Kairo och blev snabbt ett av operarepertoarens mest älskade alster. Verdi sa själv att Aida är ”mer intensivt, mer dramatiskt” än något av hans andra verk.

Efter den kritikerrosade succén Nixon in China är regissör Michael Cavanagh tillbaka med en laddad produktion där dramat står i centrum. Vanligtvis är handlingen i Aida förlagd till faraonernas Egypten, men i den här uppsättningen ligger fokus på nutidens påtryckningar och den inre oro som slukar de hjältemodiga men sårbara människorna.

Berättelsen om Aida griper in i dagens samhällsutveckling där det pågår krig, politiska kriser och starka uppdelningar mellan olika grupper. Vi ser den obevekliga kärleken mellan två unga människor kämpa mot en fullständigt kaotisk verklighet.

I rollerna: Christina Nilsson, Katarina Dalayman

Musik: Giuseppe Verdi
Regi: Michael Cavanagh
Dramaturgi:
Katarina Aronsson
Text:
Antonio Ghislanzoni
Scenografi & kostym:
Magdalena Åberg
Ljusdesigner: 
Linus Fellbom

Språk: Italienska (svensk text)
Beräknad längd: 3 timmar inkl. paus
Pris: Ord 240 kr, under 26 år 120 kr
Visas: 17 mars kl 15.00

Till föreställningarna från Kungliga Operan erbjuder vi en smörgås till pausserveringen. Denna beställs och betalas i kassan innan föreställningens start.


Spelschema

Inga tider schemalagda