Kortfilmspaket

Kortfilmspaket


Ghafah

UAE I 2017 I 16 min

En fascinerande berättelse om emiratiska kvinnor som spänner över tre generationer. Mahra är en ung brud, Najla är en bröllopsorganisatör i 40-årsåldern och Um Ali en 70-årig kvinna som tar hand om sitt barnbarn Rashid. Var och en är fast i förtvivlan. Hur kommer deras respektive situationer att framkalla deras inre styrka? Och hur är de tre kvinnorna kopplade till varandra?

 

Halawa (Lollipop)

Saudiarabien I 2017 I 13 min

En 14-årig muslimsk tjej upplever övergången till puberteten, vilket innebär att hon måste börja bära en heltäckande svart niqab. När hennes mobbare i skolan tar hennes jacka avslöjas ett fall av felaktig identitet, som i sin tur avslöjar mobbarens faders perversitet.

Gemini

Irak I 2017 I 6 min

Mamman upptäcker ett intimt förhållande mellan hennes dotter Riam och hennes vän Nawras. Mamman börjar förhindra Riam från att träffa Nawras igen och låser in henne i huset. Riam blir chockad efter att ha upptäckt att hennes mamma haft ett homosexuellt förhållande med Nawras.

 

The Calling

Marcko I 2017 I 24 min

En kvinna i tidiga trettioårsåldern anländer vid någon form av militärt fängelse på uppdrag att befria sina föräldrar. En glasblåsare guidar henne genom acceptansen av omöjligheten av hennes uppdrag genom att slita ut henne med repetitivt och alienerande arbete.


Spelschema

Inga tider schemalagda