Teknik

Teknik


Nedan presenteras en sammanfattning av de tekniska förutsättningarna på Röda Kvarn.
För att ta del av vår fullständiga tekniska specifikation, kontakta oss. (Alldeles strax kommer dessa även att ligga ute på hemsidan).

DIGITAL TEKNIK
I salong 1 har vi en D-bioprojektor av modell Barco DP2K-15c som klarar av full 2K-upplösning samt digital 3D. I salong 2 har vi en D-bioprojektor av modell Barco DP2K-8s som klarar av full 2K-upplösning.

ANALOG TEKNIK
I salong 1 har vi en 35mm-projektorer av modell Phillips FP20. I salong 2 har vi en 35mm-projektorer av modell Bauer B11. 

LIVESÄNDNINGAR
Vi har utrustning för att ta emot och projicera satellitsändningar i full HD.

TEKNIK VID SCENEN I VÅRA SALONGER
VGA för inkoppling av dator vid scen och visning av bild på duken
Minitele/XLR för ljud från scen till biografens högtalare
Mikrofoner, trådlös, trådbunden samt headset
Flerkanaligt PA med line och mic-in via XLR.
Scenljus (endast salong 1)

Vid inkoppling av egen dator eller annat eget medium vid scen, var noga med att ni känner till hur man skickar bildsignal till extern källa med den apparatur som ska användas.

Det är möjligt att koppla in DVI/HDMI till VGA-kontakten med adapter. Det går också att koppla in s-video/komposit via komponentingången. Har du Mac-dator tänk särskilt på detta. Vi står inte för adapters utan det får man ta med själv.

KOMPLETTERA SJÄLV
Det går självklart bra att själv komplettera vår tekniska anläggning med källor som kan anslutas via component, s-video, kompositvideo, HDMI, DVI eller VGA. Dessa måste vara oss tillhanda i god tid för att testas.